Griet Verhoeven de vrouw achter Enolah...

  Griet Verhoeven

  De vrouw achter Enolah


  Griet Verhoeven werd geboren op Nieuwjaarsdag in Neerpelt, als middelste van 5 kinderen. Als kind was ze een dromer die zich maar moeilijk kon concentreren in de klas. Een vogeltje buiten was al genoeg om af te dwalen en te dromen. Dat had wel tot gevolg dat alles wat ze in de klas niet opgenomen had, ze thuis zelf moest instuderen. Misschien is dat wel de verklaring voor het feit dat ze autodidact is gebleven en nooit gestopt is met dromen


  Het creatieve proces


  Aan inspiratie heeft Griet nooit gebrek. Ze ontwerpt thuis in haar hoeve.

  De hoeve is gesitueerd in het idyllische Hageland. Ook haar atelier en de showroom zijn er ondergebracht.

  Griet Verhoeven

  Griet Verhoeven

  Griet's passie voor mode


  Op haar zesde, nog voor ze noten kon lezen, speelde Griet al viool. Uren zat ze op haar kamer te oefenen. Aanvankelijk zag het er dan ook naar uit dat haar toekomst in de muziek zou liggen maar dat was buiten haar passie voor mode gerekend. Een passie die ze meekreeg van haar vrolijke overgrootmoeder, een modiste die prachtige hoeden maakte. 

  Griet zette haar eerste stappen in de modewereld als agent bij een Italiaans tricotmerk. In die tijd knipte ze al broeken af en knoopte sjaals in haar taille. Ze droeg petten en was volledig in de ban van alles wat te maken had met interieur en mode. 

  Haar sjaals ontwierp ze zelf. Na een tijdje vroegen haar klanten waarom ze die sjaals niet aan hen verkocht. Dat was de start van het ENOLAH Collection verhaal. Na de sjaals volgden de eerste kleren, toen al in de typische kleuren en prints. De grote doorbraak kwam er in 2006, naar aanleiding van een beurs in Parijs.

  Enolah op instagram